Bezoek studenten aan Rolstoelcentrale.

Wederom hebben wij kunnen voldoen aan het verzoek van de opleiding Built Environment aan de Ad Academie in Roosendaal. Op dinsdag 10 oktober hebben de maar liefst 40 studenten mogen ervaren wat het betekent om met een hand aangedreven rolstoel je te moeten verplaatsen, leven, werken en dat de omgeving maar zeer beperkt is ingericht op onze medemens met beperkingen. Dit jaar werd er niet alleen gebruik gemaakt van de rolstoelbaan in de hal, maar zijn ze ook naar buiten gegaan om daar een parkoers te volgen.

De studenten kunnen deze opgedane kennis en ervaring gebruiken om de openbare ruimte nu en na hun opleiding zo te ontwikkelen, dat deze door iedereen zelfstandig en zonder belemmeringen gebruikt kan worden.

De studenten konden zich uitleven op de oefenbaan, maar naarmate het einde van de demonstratie in zicht kwam, werd het wel als zwaar ervaren. Zij zijn deze dag bijgestaan door een vrijwilliger van de Rolstoelcentrale, die enige uitleg en duiding gaf. U vindt hieronder een impressie van deze ochtend aan de hand van enkele foto’s, die zijn gemaakt.