Een toegankelijk Festival Circolo in Tilburg (uit-tip)

Van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober wordt het Tilburgse Leijpark bevolkt door circusartiesten uit binnen- en buitenland. 10-dagen bomvol modern circus. Geen spreekstalmeesters en losse acts, maar meer dan 30 verschillende voorstellingen waarin circustechnieken worden vervlochten met dans, theater, beeldende kunst en muziek. Voorstellingen die iets meer willen laten zien dan entertainment alleen.

Festival Circolo is er voor iedereen! Met toegankelijke voorstellingen voor jong en oud, voor regelmatige theaterbezoekers, maar ook mensen die daar nooit komen. En de organisatie maakt het evenement zo toegankelijk mogelijk en doet dat o.a. in overleg met het Tilburgs Overleg Gehandicapten.

Vrijwel alle voorstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Als komst met een rolstoel is aangemeld bij welkom@festivalcircolo.nl (met vermelding datum en voorstelling) worden plaatsen gereserveerd.

Vrijwel alle voorstellingen zijn zonder tekst, dus goed te volgen voor doven en slechthorenden. Als er wel tekst in een voorstelling zit, is dat beperkt. Voor doven en slechthorenden wordt bij de voorstelling van Lucho Smit, L’Âne et le Carotte op zondag 24 oktober een gebaren- èn een schrijftolk ingezet. Voor blinden en slechtzienden wordt diezelfde voorstelling van Lucho Smit, L’Âne et le Carotte op zondag 24 oktober voorzien van audiodescriptie verzorgd door de stichting Komt dat Zien.

In deze krankzinnige solovoorstelling zoekt acrobaat Lucho Smit de grenzen op van het circus. Eigenwijs en geobsedeerd door een doel dat hij waarschijnlijk nooit zal bereiken, wil hij nog sneller, verder en hoger gaan. Spektakel gegarandeerd!

De blindentolk beschrijft tijdens de voorstelling alles wat te zien is (= live audiodescriptie). De blinden en slechtzienden horen dit via een draadloze koptelefoon. Komt het Zien! neemt hiervoor alle apparatuur mee.  Vóór de voorstelling is een ‘meet & feel’ inleiding. Hier kan men kennismaken met locatie, decor, attributen, kostuums, spelers etc. De blindentolk vertelt én men kan dingen van dichtbij bekijken of voelen.

Speciale tickets voor de voorstelling met audiodescriptie zijn te bestellen via: https://www.festivalcircolo.nl/programma/programma-tijdens-festival-circolo/lane-et-la-carotte Voor andere vragen over toegankelijkheid van Festival Circolo mail met: welkom@festivalcircolo.nl