Gezocht: Coördinator Scholenproject

Wegens vertrek van één van onze medewerkers zijn wij op zoek naar een Coördinator voor ons Scholenproject.

RoGeP gaat sinds 2000 naar scholen om kinderen kennis te laten maken, wat het betekent om met een handicap te moeten leven. Dit gebeurt aan de hand van een ‘Ganzenbordspel’. Vrijwilligers van RoGeP gaan naar de scholen in het basisonderwijs en wij leggen dit uit aan de leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Wat wordt er verwacht? Je neemt contact op met de basisscholen in de gemeente Roosendaal om een afspraak te maken met de basisscholen met als doel de kinderen uit de groepen 7 en 8 kennis te laten maken met hoe het is om met een handicap te leven. Dit wordt spelenderwijs uitgelegd aan de hand van een “Ganzenbordspel”. Met een speciale dobbelsteen, een vragenlijst en diverse attributen wordt dit aan de kinderen, in groepjes van twee, spelenderwijs verteld.

Je team bestaat uit 4 à 5 personen om dit Scholenproject uit te voeren. Een afspraak op een school duurt ongeveer 2-2,5 uur. Gedurende het schooljaar zijn er zo ongeveer 30 afspraken per schooljaar.

Wat vragen wij? Affiniteit met met onderwijs is heel fijn, je hoeft geen opleiding hiervoor te hebben gedaan, maar het is handig als je goed om kunt gaan met de hoogste groepen uit het basisonderwijs, je duidelijk kunt communiceren en geduldig bent.

Naast de afspraken op de scholen, ga je ook deel uitmaken van het Algemeen Bestuur, die 10 maal vergaderen per kalenderjaar op de woensdagavond.

Ook het aanvragen van een VOG behoort tot de procedure. Deze kosten worden uiteraard vergoed.

Geïnteresseerd? Neem contact op met onze secretaris Kees Franken via info@rogep.nl of 06-23 55 68 34. Kijk ook even verder op onze website www.rogep.nl.