Aandacht voor Senioren op ZuidWest TV

KBO-Roosendaal vindt dat er te weinig aandacht is voor senioren, een groep ouderen die in de komende tijd sterk gaat groeien. Dit zal nogal wat consequenties hebben voor onze gemeente en informatievoorziening zal hard nodig zijn. Daarom is er in samenwerking met ZuidWest TV een wekelijkse rubriek worden uitgezonden op TV in het infotainmentprogramma “Cocktail”. Zie hieronder wat dit inhoudt.

Het aantal 65-plussers zal in onze gemeente, volgens de verwachtingen, in de periode 2020-2040 toenemen met 45,8 % (Bron: Woonagenda Roosendaal 2021-2025). Wij denken dat wij die aandacht kunnen genereren door op verschillende manieren via de media informatie te verschaffen over een aantal onderwerpen in het belang van de senioren. Onderwerpen waardoor zelfredzaamheid, bewustwording en kennis bij deze doelgroep kunnen toenemen.


KBO-Roosendaal heeft voor die media-aandacht Streekomroep ZuidWest bereid gevonden om hierin te faciliteren. Samen met hen en een tiental belangenorganisaties (waaronder Humanitas, Gemeente Roosendaal, GGDWB, Traverse en TWB) hebben wij om de tafel gezeten om te inventariseren welke onderwerpen we kunnen behandelen en hoe we dit op een goede en eenvoudige manier over kunnen brengen aan de kijker.
Dit heeft ertoe geleid dat Streekomroep ZuidWest op dinsdag 20 september aanstaande start met een wekelijkse rubriek gericht op senioren, dit zal onderdeel zijn van het infotainmentmagazine “Cocktail” op ZuidWest TV.

Het programma zal iedere dinsdag vanaf 10.00 uur worden uitgezonden en duurt ongeveer 40 minuten. De uitzending wordt ieder uur herhaald en is ook terug te zien op de website en in de app van ZuidWest. Presentatrice Kitty Joachems zal de rubriek presenteren en leidt het gesprek met een deskundige van de organisatie die dan te gast is. Elke week staat er één onderwerp centraal. De eerste drie afleveringen gaan over eenzaamheid. Aflevering 4 t/m 6 gaan over zelfredzaamheid.
Dus als u als senior geïnformeerd wil blijven, stem dan vanaf 20 september aanstaande elke dinsdag af op ZuidWest TV.


Frequenties ZuidWest TV:
Ziggo: kanaal 39, KPN: kanaal 1420, XS4ALL: kanaal 596, Telfort: kanaal 1420, Vodafone: kanaal 792, Delta en CAIW: kanaal 12 en Tele2: via menu on-demand