Bezoek studenten van de Ad Academie Roosendaal

Op donderdag 13 oktober is er een groep studenten bij de Rolstoelcentrale Roosendaal geweest om te ervaren hoe het is om met een rolstoel te rijden op het rolstoelparcours dat bij de Rolstoelcentrale in de hal ligt. De studenten volgen de opleiding Built Environment aan de Ad Academie in Roosendaal aan het Mill Hillplein. De opleiding is een HBO opleiding op niveau 5 en omvat de werkvelden Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling. De Ad Academie was op zoek naar een manier om haar studenten op een directe praktische manier kennis te laten maken met de gevolgen van een beperking bij het dagelijks functioneren en waar zij bij het uitvoeren van hun werk na het afstuderen rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld het naleven van het VN-verdrag 2016 voor mensen met een beperking.

De studenten hebben deze ervaring een beetje opgedaan, konden zich uitleven op de oefenbaan, maar naarmate het einde van de demonstratie in zicht kwam, werd het wel als zwaar ervaren. Zij zijn deze ochtend bijgestaan door een vrijwilliger van de Rolstoelcentrale, die enige uitleg en duiding gaf. U vindt hieronder een impressie van deze ochtend aan de hand van enkele foto’s, die zijn gemaakt.